Ilta-ateljee – Kahdeksan vinkkeliä 10.-30.1.2020

Helsingin Taiteilijaseuran Ilta-ateljee esittäytyy yhteisnäyttelyssä

Kaapelitehtaan Käytävägalleriassa aukeaa 9.1.2020 kahdeksan taiteilijan yhteisnäyttely. Näyttelyssä ovat mukana Johanna Cedercreutz, Antti Korhonen, Aulikki Korhonen, Liina Länsiluoto, Paula Pauniaho, Ilona Rechardt, Tom Sjöberg ja Jouni Tapio.

Ryhmä on kokoontunut torstai-iltaisin maalaamaan kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Riikka Mäkikoskelan johdolla. Työskentelyn tuloksena on syntynyt Ilta-ateljee – kahdeksan vinkkeliä
-niminen näyttely. Näyttelyn taiteilijat ovat kaikki jo pitkään kuvataiteita tehneitä. Jokaisella on oma näkökulmansa elämänmenoon ja omanlaisensa kädenjälki – siitä näyttelyn nimi.

Iltaa-ateljee on yksi Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekursseista, ja se tuli kurssikeskuksen ohjelmaan kolme vuotta sitten. Ateljeen tavoitteena on tukea jokaisen osallistujan henkilökohtaista kuvailmaisua. Ohjelma on koostunut taideteorian ja -historian sekä nykytaiteen alustuksista ja keskusteluista sekä ohjatusta ateljeetyöskentelystä. Osallistujat ovat työstäneet yhteisiä teemoja tai itse valitsemiaan aiheita. Tekniikat ja materiaalit ovat olleet vapaavalintaisia.

– Ilta-ateljee tarjoaa korkean profiilin ympäristön kuvataiteelliseen työskentelyyn. Opetus perustuu pääosin vertaiskeskusteluun, jossa syvennetään jokaisen taiteellista ajattelua. Taiteilijana kun ei koskaan tule niin sanotusti valmiiksi. Yhteiskunnassa sama ilmiö näkyy tällä hetkellä keskusteluna jatkuvasta oppimisesta, kertoo Mäkikoskela.

Ostotiedusteluissa taiteilijoihin voi olla suoraan yhteydessä sähköpostitse:
Johanna Cedercreutz johanna.karsten@hotmail.com, Antti Korhonen akorho@gmail.com, Aulikki Korhonen aulikki.korhonen01@gmail.com, Liina Länsiluoto liina.lansiluoto@gmail.com, Paula Pauniaho ppauniaho@gmail.com, Ilona Rechardt ilona.rechardt@gmail.com, Tom Sjöberg sjobergtr@gmail.com ja Jouni Tapio jouni.tapio.toikkanen@gmail.com.

Näyttely avataan torstaina 9.1. klo 17.30 alkaen Kaapelitehtaan Käytävägalleriassa, C-porras, 2. krs. Näyttely on avoinna 30.1. asti ma-pe klo 9-20 ja la-su klo 12-18.

Muut tiedustelut: Riikka Mäkikoskela, makikoskela@gmail.com, p. 045 1313562.

Helsingin Taitelijaseura

Taiteilijaseuraan kuuluu noin 800 helsinkiläistä ammattikuvataiteilijaa. Seuralla on koulutustoiminnan lisäksi näyttely- ja taidelainaamotoimintaa. Seura myös julkaisee valtakunnallista Galleriaopasta kaksi kertaa vuodessa. Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskuksessa ja kuvataidekoulussa Kaapelitehtaalla ja Suomenlinnassa opiskelee vuosittain noin 500 kurssilaista. Taiteilijaseura on myös yksi taiteen perusopetusta antavista kuvataidekouluista. Opettajina toimivat seuran jäsenet, ammattikuvataiteilijat.

RSS